Loading...
4 oktober 2012#

Utilitarian ceramics

Ik moet jullie wat bekennen. Ik ben verliefd geworden op de keramische potten, Utilitarian ceramics, van Ben Fiess. Deze potten zijn met de hand gemaakt en bestaan uit vier onderdelen die bij elkaar gehouden worden door een rubberen band. De vormgeving, het materiaal en de harmonieuze kleurcombinaties, het zijn echt meesterwerkjes. Bovendien zijn ze niet alleen ontzettend mooi, ze kunnen ook gewoon gebruikt worden. Wat een passie en vakmanschap!

Dat Ben Fiess gepassioneerd is blijkt uit zijn online database voor klei en glazuur. Deze database bevat tientallen recepten waar je gewoon gebruik van kunt maken. Het is een voortdurend persoonlijk project waar voorlopig nog geen einde aan gaat komen.

Het raakt mij altijd als iemand met zoveel overgave werkt. Zijn hart legt in dat wat hij doet en daarmee weet te focussen op wat echt belangrijk is. Je ziet het eigenlijk altijd terug in het resultaat, het raakt, vrijwel meteen. Dit inspireert en motiveert mij des te meer om in mijn werk, mijn leven, zo dicht mogelijk bij mijzelf te blijven.

 

Als je dit leuk vond, lees dan ook:

3 reacties

Laat een reactie achter